Het creëren van een decoratieve melkbus.

De wens:Het in nieuwstaat brengen van een 5 liter Melkbus.
Ons advies:Melkbussen zijn van origine niet verzinkt maar vertint, wij hebben beide afwerkingen aangeboden.
Omdat deze melkbus niet meer gebruikt gaat worden om melk in te vervoeren maar puur als een decoratie stuk gebruikt gaat worden, heeft de klant gekozen voor de voordeligere optie om deze te verzinken.
Werkwijze:Deze melkbussen zijn oorspronkelijk in elkaar gesoldeerd, als deze zo in het zinkbad wordt gehangen zullen deze solderingen oplossen en zal melkbus uit elkaar vallen. Om dit te voorkomen hebben wij deze delen op een paar plekken aan elkaar gelast.
Tijdens het verzink proces zullen de solderingen oplossen en vol lopen met vloeibaar zink.   Ook was het noodzakelijk om uitloopgaten voor het zink in de bodem van de bus te boren, deze hebben we na het verzinken afgesloten met aluminium proppen.
Eindresultaat:Een zo goed als nieuw uitziende melkbus die nog jaren zowel binnen als buiten dienst kan doen als een decoratie object.