Thermisch Verzinken

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een dompelproces, waarbij het vloeibare zink met een temperatuur van circa 450 °C, zowel inwendig als uitwendig in alle hoeken van de constructie of het onderdeel komt. Het staal en het zink vormen samen een zinklegering. Deze beschermende laag wordt afgesloten door een zuivere zinklaag. Verzinkte producten zijn zeer duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij en bieden een maximale bescherming tegen een minimale kostprijs.

Doordacht thermisch verzinken

Bij het construeren van te verzinken materialen zijn er een paar belangrijke aandachtspunten: de staalsamenstelling en het staaloppervlak die sterk het uiterlijk van de zinklaag bepalen, de lasverbindingen, mogelijke vervorming van voorwerpen en samengestelde constructies door spanningen en de doorstroming van het vloeibare zink bij holle profielen.

Controle

Bij Verzinkerij Depot Zuidwest, worden uw te verzinken producten bij inname gecontroleerd of deze op de juiste wijze zijn geconstrueerd om verzinkt te worden. Een verkeerd geboord of een te klein gat in een frame welke is opgebouwd uit koker profielen kan het beoogde resultaat in de weg staan. Desgewenst wordt in overleg met u de constructie aangepast zodat een snelle doorlooptijd gegarandeerd kan worden.

Inwegen

Bij ontvangst van uw producten worden deze gewogen, aan de hand van deze gegevens kunnen wij direct een richtprijs calculeren zodat u op voorhand weet waar u aan toe bent.

Voor vragen over thermisch verzinken neem gerust contact met ons op, ook moeilijke vragen zijn welkom.