Voor vragen over Verzinkerij Depot ZuidWest neem gerust contact met ons op , ook moeilijke vragen zijn welkom.

VERZINKERIJ DEPOT ZUIDWEST

Wij halen en brengen uw goederen

Lees meer

Het stralen

Heeft u een constructie welke alleen gestraald moet worden en verder geen behandeling behoeft , dit behoord dit bij Verzinkerij Depot Zuidwest ook tot de mogelijkheden.

Lees meer

Restauratie gietijzeren paaltjes oude stadhuis Steenbergen,

De wens:

het zo authentiek mogelijk restaureren van gietijzere paaltjes met een zo onderhoudsvrij mogelijk eindresultaat.

Ons advies:

Omdat het hier om een restauratie gaat hebben wij een meerlaags syteem bestaande uit zink en een industrielak van BASF geadviseerd. De reden dat wij een laksysteem hebben aangeboden in plaats van poedercoat is dat lak een authentiekere uitstraling heeft en het onderliggende materiaal volledig afdicht dus hierdoor minder gevoelig is voor corrosie, een bijkomend voordeel is dat graffiti makkelijk te verwijderen is.

Werkwijze:

Omdat sommige soorten gietijzer kunnen oplossen in het zuurbad waar alles ingaat voor het verzinkt wordt, hebben wij eerst een paaltje als proef laten verzinken. Nadat is gebleken dat deze paaltjes verzinkt konden worden, hebben wij de rest van paaltjes gedemonteerd om ze vervolgens te zandstralen. Hierna hebben we ze in elkaar gezet en verzinkt. Om een optimale hechting tussen het laksysteem en het zink te garanderen, hebben we de paaltjes nogmaals lichtjes gestraald om ze vervolgens in 8 lagen af te lakken. Bijzonder voordeel is dat de grondverf dezelfde kleur heeft als de toplaag. Hierdoor zullen eventuele beschadigingen niet opvallen.

Eindresultaat:

Het eindresultaat zijn paaltjes die er als nieuw uitzien. Door het thermisch verzinken en de aangebrachte laklagen kunnen ze weer een geruime tijd mee zonder dat ze noemenswaardig onderhoud nodig hebben.

 

                                                                                                                                                                                 

Een project van Verzinkerij Depot ZuidWest

Uw wens is onze uitdaging...